Chateau Ksara Moscatel dalla valle Bekaa (Libano). Il 90% delle viticoltura di questa area è composta da Cinsault, Carignan, Grenache, Syrah, Moscatel e Mourvedre.
L’azienda vitivinicola più antica è Chateau Ksara, risalente al 1857. Le vigne si trovano ad una altitudine di 100 metri e l’area ha un clima semi-continentale.
100 % Moscatel, la vendemmia avviene verso fine Novembre di norma e viene eseguita esclusivamente a mano. La fermentazione alcolica è lenta e viene fermata con l’aggiunta di alcol.
Al naso floreale, nota di miele con una leggera nota agrumata di sottofondo. Il palato è ricco con una dolcezza equilibrata e piacevole!
Tasting Chateau Ksara Moscatel from Bekaa Valley (Lebanon). Almost 90% of this country are made here and the most planted grapes are: Cinsault, Carignan, Grenache, Syrah, Moscatel and Mourvedre.
The oldest winery is Chateau Ksara, the first vineyard was planted in 1857. Their vines are planted in 1000 meters of altitude and the area has a semi-continental climate.
100% Moscatel from Muscat à Petit Grain and Gewurztraminer, the harvest in the end of November.
The grapes are manually picked in cases. “The alcoholic fermentation is slow and later on stopped by adding alcohol when the desired degree and residual sugar level are reached.” At the nose floral aromas, honey and lemon. On the palate a delicate and balances sweetness.